SeSam – 22 november
» » SeSam – 22 november

SeSam – 22 november

posted in: Medlemsföreningar, Nyheter | 0

”Det är inte bara min historia,
det är vår historia”

hjarnkoll

Med en blandning av humor och allvar kommer Yasmine berätta om konsekvenserna av långvariga, upprepade trauman i barndomen. Hon kommer ur eget perspektiv förklara hur vardagen ser ut med dissociativ identitetsstörning (DID), en diagnos som fortfarande omges av många fördomar och som det ännu saknas mycket kunskap om inom vården och psykiatrin. Hon kommer fokusera på hur konsekvenserna av trauma i barndomen kan se ut i vuxen ålder, vilken vård som varit trygg och vilken som skadat ännu mer, och framförallt hur hon själv lärt sig hantera sitt sätt att fungera bättre.

Hur upplevs världen när det inte bara finns ett jag som hanterar vardagen, med de känslor och minnen som hör till?

Yasmines förhoppning är att kunna slå hål på de fördomar som finns och visa att det ofta inte är en så tydlig och synlig problematik som många tror.


Föreläsare: Yasmine Ejner Lind,
egenföretagare och attitydambassadör för (H)järnkoll.

Yasmine beskriver sig själv som en skapande artist och det som driver henne är att inget lidande får vara förgäves. Därför har hennes historia blivit en inspiration som hon använder sig av i ett kreativt arbete och berättande. Från att vara otrygg i alla aspekter av livet har Yasmine nu en trygg mark att stå på. Det ger henne möjligheten att använda sig av sina erfarenheter för att ge kunskap, hopp och inspiration till andra.

När: Tisdagen den 22/11
Tid:
 Klockan 13.30-15.30
Lokal: Mariasalen, Stiftets Hus, 5:e våningen, Dragarbrunnsgatan 71

 

ANMÄL DIG HÄR – hos SeSam»