SeSam – 8 december
» » SeSam – 8 december

SeSam – 8 december

posted in: Medlemsföreningar, Nyheter | 0

Mer än ”Bara Lite Ångest”

angestmonstret
Ungefär 25 procent av befolkningen har någon gång upplevt ångest. Men vad menar vi egentligen med ordet Ångest? Hur påverkas vi av ångest? Vilka är symtomen, riskfaktorerna och hur bemöter vi någon med ångest? Föreläsarna reder ut begreppet ångest och förklarar vad det är, men också hur riktiga panikattacker kan upplevas utifrån egna erfarenheter. Vi får också ta del av Petras personliga erfarenhet av PTSD (Post Traumatiskt Stressyndrom). Följ med på denna föreläsningsresa som innebär Mer än ”Bara Lite Ångest”.

Föreläsare: Petra Rohrer – Vice ordf. i Uppsala Ångestsyndromsällskap ÅSS, utvecklingsledare för Forum för brukarinflytande, projektledare för brukarmedverkan inom RIM-projektet, attitydambassadör för (H)järnkoll, brukarrevisor (BRiU) m.m. Arbetar även med missbruk- och beroende frågor.

Jouanita Törnström – Legitimerad sjuksköterska och Återhämtningskonsult inom psykiatri har en lång och gedigen erfarenhet som föreläsare utifrån egen erfarenhet av psykisk ohälsa och som kursledare för RSMH (Riks förbundet för Social och Mental hälsa). Hon har även gett ut två egna böcker i ämnet.
Besök gärna Jouanita Törnströms hemsida

När: Torsdagen den 8/12
Tid: Klockan 13.30-15.30
Lokal: Mallasalen, Uppsala stadsbibliotek

 

ANMÄL DIG HÄR – hos SeSam»