SeSam föreläsning, om adhd & asperger, 28 februari
» » SeSam föreläsning, om adhd & asperger, 28 februari

SeSam föreläsning, om adhd & asperger, 28 februari

posted in: Nyheter | 0

SeSam är ett ideellt nätverk som funnits sedan 1992. Varje termin erbjuder SeSam intressanta kostnadsfria föreläsningar som har anknytning till funktionsnedsättning.

Vi har Axberger!
Diagnoser och strategier i en salig röra!

Jessica blandar vardagshistorier med fakta om de ”vanligaste” neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna (NPF). Störst fokus på adhd och Aspergers syndrom, men även om Tourettes syndrom, tvångssyndrom (OCD), dyslexi och dyskalkyli.

En inspirerande föreläsning där Jessica med värme och humor delar med sig av sina egna erfarenheter av adhd och asperger i familjen. Ingående får vi ta del av vad hon har lärt sig kring alla möten mellan fritid, BUP, skola, barn och föräldrar genom åren. Hennes son gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan och det finns framgångsfaktorer som alla kan ta till sig.

Åhörarna får massvis med tips och idéer på hur man kan hantera vardagen, frukost, kläder, komma iväg, skola, arbete, omgivning, läxor, mat, städning, sömn och mycket mer.

Föreläsare: Jessica Stigsdotter Axberg – även kallad MrsHyper. Föreläsare, författare och formgivare, ordförande i Attention Håbo, attitydambassadör för (H)järnkoll och brinner för att adhd-frälsa världen. Besök hennes hemsida för mer information mrshyper.se

När: Tisdagen den 28 februari
Tid: Klockan 13.30-15.30
Lokal: Mallasalen, Uppsala stadsbibliotek

Anmäl dig på SeSams hemsida här»