SeSam föreläsning, om adhd, magsår och psykisk ohälsa, 21 mars
» » SeSam föreläsning, om adhd, magsår och psykisk ohälsa, 21 mars

SeSam föreläsning, om adhd, magsår och psykisk ohälsa, 21 mars

SeSam är ett ideellt nätverk som funnits sedan 1992. Varje termin erbjuder SeSam intressanta kostnadsfria föreläsningar som har anknytning till funktionsnedsättning.

 

En sjuksköterskas memoarer – om magsår, adhd och psykisk ohälsa.

En personlig berättelse av en sjukpensionerad distriktssköterska om adhd och psykisk ohälsa. Med en positiv syn berättar Madelen hur komplext det kan vara att leva med visst handikapp, men samtidigt ha ett stort driv, engagemang och kapacitet. Hon gick ut gymnasiet med toppbetyg, har tagit mer än 250 högskolepoäng, arbetat 24 år som sjuksköterska. Men redan som tonåring började hennes kropp säga ifrån då hon inte lyckades reglera sin aktivitetsnivå. Till slut hamnade Madelen även i psykiatrisk slutenvård. Hon vill förmedla den erfarenheten och även hur den har berikat hennes liv och hur hon nu går vidare.

Föreläsare: Madelen Roth, distriktssköterska och sjukpensionär, Attitydambassadör i (H)järnkoll Uppsala län. Genom åren har hon sökt nya vägar i arbetslivet, mera kunskap om sina diagnoser men som hon vet fortfarande behöver fyllas på. Madelen är en mycket omtyckt föreläsare som också har stor kunskap om olika hjälpmedel.

När: Tisdagen den 21 mars
Tid: Klockan 13.30-15.30
Lokal: Mariasalen, Stiftets Hus, 5:e våningen, Dragarbrunnsgatan 71

Anmäl dig på SeSams hemsida här»